Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΙΓΙΝΑ

Αν πάρουμε στα υπόψιν μας πρόσφατες και παλαιότερες δημοσκοπήσεις  θα διακρίνουμε μια γενίκη απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος απο τους νέους. Υπάρχει άντως ενα τεράστιο χάσμα και το θέμα  ειναι κατά πόσο αυτό ειναι απροσπέλαστο.Δεν υπάρχουν ακριβείς λόγοι για αυτό αλλα δεν ειναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως ζούμε σε ένα κόσμο που δεν ύπαρχει αξιοκρατία, γέματο αναχρονιστικές αντιλήψεις , ξύλινα λόγια , ξύλινες υποσχέσεις χωρίς ρεαλιστικούς τρόπους αντιμετώπισης των πραγμάτων. Οσες φορές και να προσπάθησε να μετουσιώσει μια ιδέα ενα ονείρο στην πραγμάτικοτητα βρήκε μπροστά του την πόρτα με το χαρακτήρισμο ''ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ''


Στον τόπο μας τι ισχύει?
Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο , ίσως και χειρότερα.!
Η αλήθεια ειναι πως εχουμε εγκλωβιστεί στα θέλω μας , στις ανάγκες μας , στις υποχρεώσεις μας.
Τι πιο εύκολο απο το να πάρω μια ύποσχεση παρά του να παλέψω για κάτι?
Έχουμε εγκλωβιστεί στην παράδοση και στα στερεότυπα που έχουμε μεγαλώσει , στις ιδεολογίες και δόγματα των προκατόχων μας.

Μήπως εχει ερθει η ώρα?
Οι ιδεολογίες ναι μεν είναι ενα σταθέρο υπόβαθρο πολιτικών  χειρισμών αλλα πρέπει να  εκσυγχρονίζονται και να  συμβαδίζουν με τις κοινωνικές συνθήκες τοσο σε τοπικό οσο και σε γενικό επίπεδο. Οι νέοι καλώς η΄κακώς έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν  στην  συνδιαμόρφωση  της πολιτικής πραγματικότητας καθώς είναι οι κύριοι συντελεστές της νέας τάξης πραγμάτων.

Αποψή μου:
Πέρα απο τις ιδεολογικές μας αντιλήψεις νέοι του νήσιου τολμήστε !
Καντέ την υπερβασή σας.
Η συμμετοχή σας χριζεται αναγκαία.
Πάμε να δώσουμε χρώμα , όραμα και άλλη διάσταση στα όνειρα της επιβιώσης μας!
Στηρίξτε τους νέους , η φωνή τους ειναι η δικιά μας φώνη!
  
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: